Skridskoåkande

Skridskoåkande

I helgen var vi och åkte skridskor på den gamla ishockeyrinken i Norra Björke. Isen var riktigt fin. Det var en hel del barn med föräldrar som var här och åkte. Många föräldrar engagerar sig mycket för att isen ska hålla god standard, vilket den också gjorde denna dag. Trots att kylan håller greppet och snön ligger djup, känns det allt närmare våren för varje dag som går nu. Nu börjar till och med jag längta rejält efter våren, men jag hoppas att den inte har bråttom. Det skulle sitta fint med en långsamt intågande vår så att vi verkligen får njuta av den, eller vad tycker du?

Skidspåret

Skidspåret

Jag var ute och åkte skidor i helgen. Det var en härlig tur. Jag körde in till Laggemossen på Hunneberg, och friåkte runt mossen. Fortfarande är det i högsta grad vinter ute, men jag har under de senaste dagarna hört flera talgoxar fila så där härligt vårlikt som bara dessa fåglar kan göra. Vi är ju snart inne i Mars, och får nog behålla vintern ett tag till. Men håll med om att det är skönt att dagarna blivit längre (med tanke på ljuset i alla fall!),


Måndimma

Måndimma

Sent under eftermiddagen i dag for jag som en besatt runt i trakterna kring Norra Björke. Det var en otroligt fin dimma och en lika fantastisk solnedgång. På andra sidan gick månen upp, och jag hittade några fina harspår som gick in i dimman, mot månen. Här hamnade jag en bra stund och arbetade med olika kompositioner på detta vackra motiv. Jag tycker allt att vintern kan hålla på ett tag till och jag tror att vi får uppleva en mycket fin vår efter denna stränga vinter.

Pulkabacken

Pulkbacken

Idag var vi och besökte den nya pulkabacken vid Vänersborgsviken. Den var häftig, tyckte barnen. Vi var även uppe i fågeltornet och spanade efter örn, men de lyste med sin frånvaro i snöyran. Vi såg i alla fall en räv som kom med något ätbart i munnen. Stora flockar med kajor och kråkor drog runt oss, sökande efter nattlogi. Visst är det härligt med vintern, när den är sån här. En filande talgoxe i närheten, vittnade i alla fall om en kommande vår. Den blir nog härlig när den än kommer.

Isklättrare

Isklättrare

I dag var jag uppe på Hunneberg och pulsade i snön. Jag spårade lite älg, och hamnade nära branten. Då jag tittade ner längs bergsbranten, fick jag se 4 personer som höll på att klättra upp för en isvägg. Det var en häftig utmaning, själva stupet är säkert 60 meter, men med bra utrustning så verkar inte detta ha varit någon match för dessa klättrare.

RSS 2.0